REUTERS

Про це у неділю, 10 січня, повідомила поліція міста. У сорока відсотках заяв йдеться про сексуальні злочини. Задля розгляду усіх заяв кількість слідчих у групі з назвою "Новий рік" було збільшено до понад сотні, передає Deutsche Welle.

Напередодні поліція повідомляла про 379 таких заяв. Розслідування фокусується, за словами правоохоронців, на пошуку підозрюваних з північноафриканських країн. При цьому йдеться переважно про "шукачів притулку та осіб, які нелегально перебувають у Німеччині", цитує заяву поліції інформагенція epd.

Читайте такожПрем'єр Словаччини закликає скликати позачерговий саміт ЄС у зв'язку з нападами в Кельні

Відео дня

Поліція відкрила провадження проти 20 підозрюваних, одного з них - 19-річного марокканця - затримали напередодні ввечері у місті Ґютерсло.

Нагадаємо, напередодні канцлер Анґела Меркель застерегла від замовчування здійснюваних шукачами притулку злочинів. Меркель висловила впевненість у досягненні найближчим часом компромісу із соціал-демократами щодо посилення законодавства стосовно прохачів притулку, які здійснюють злочини. На сьогодні позбавлення права на притулок та депортація з Німеччини можливі, якщо людина, яка отримала статус біженця, за вироком суду позбавлена волі на термін не менше трьох років.

Читайте такожПоліція Австрії, Швейцарії та Фінляндії повідомляє про масові напади на жінок

Нагадаємо, у новорічну ніч в Кельні на привокзальній площі сталися напади на жінок. Близько ста мешканок міста і туристів повідомили про домагання і пограбування, які здійснювали чоловіки «арабської і північноафриканської» зовнішності.

У зв'язку з нападами поліція допитала 31 людину, 18 з них виявилися мігрантами, які очікують рішення про статус біженців у Німеччині.

Читайте такожУ Кельні поліція за допомогою водометів розігнала демонстрацію активістів антиісламського руху

Голова поліції Кельна був відсторонений від посади через неадекватну реакцію відомства на напади. У ЗМІ повідомлялося, що поліцейські були бездіяльні.

Схожі напади також відбулися в Гамбурзі та Штутгарті.