REUTERS

Практично всі підозрювані у нападах в Кельні в новорічну ніч є іноземцями, заявив міністр внутрішніх справ федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Ральф Йегер, передає Бі-бі-сі. Серед нападників були шукачі статусу біженців, які приїхали до Німеччини за останній рік, заявив Ральф Йегер, підводячи попередні підсумки розслідування.

Читайте такожПоліція Кельна повідомляє про напади на мігрантів

Він заявив, що в цілому серед мігрантів, що в'їжджають в Німеччину, досить багато злочинців.

Відео дня

Поліція Кельна, на думку міністра, допустила багато серйозних помилок у тому, як вона намагалася впоратися з заворушеннями в новорічну ніч.

У новорічну ніч в Кельні сталася серія нападів на жінок, також подібні випадки були зафіксовані в інших містах Німеччини. Поліція повідомила про 516 злочинів, з яких 40% пов'язані з сексуальними домаганнями. Постраждалі також скаржилися на пограбування та завдання тілесних ушкоджень. На думку поліції, напади в новорічну ніч були сплановані.

У п'ятницю поліція повідомила, що 18 з 31 нападника, чию особу поліції вдалось ідентифікувати, виявилися шукачами статусу біженця. Серед нападників були вихідці з Алжиру, Марокко, Ірану, Сирії, а також двоє громадян Німеччини і один американець.