УНИАН

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це Шойгу сказав на селекторній нараді з керівництвом російських Збройних Сил.

«Не можу не зупинитися на дуже важливому завданні з формування цього року трьох дивізій на західному напрямку. Це також завдання дуже важливе», - сказав Шойгу.

Він наголосив, що необхідно не тільки сформувати ці з‘єднання, а й облаштувати місця постійної дислокації, зокрема, створити відповідні полігони, місця для зберігання техніки та проживання особового складу.

Відео дня

Читайте такожРосія завершила будівництво чотирьох військових баз на території Арктики

За його словами, «особливу увагу слід приділити відстеженню та аналізу військово-політичної обстановки у світі, а також своєчасного реагування на її зміни». Важливо також продовжити переоснащення Збройних Сил, успішно освоювати і якісно застосовувати сучасну техніку.

«Цього року доведеться підняти рівень оснащеності військ новітнім озброєнням із 47 до 51%. Підвищити частку справної техніки з 89 до 92 відсотків», - сказав Шойгу.

Читайте такожШойгу озвучив подробиці операції з порятунку штурмана збитого Су-24

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році Міноборони Росії приступило до будівництва двох нових військових баз біля кордонів України. Зокрема, в місті Богучар Воронезької області, розташованому за 45 кілометрів від кордону з Луганською областю України. Міноборони РФ має намір перетворити старий військовий склад у Богучарі на велику базу з десятками будівель і споруд, розрахованими на розміщення більш як 1,3 тис. одиниць бойової техніки і більш як 5,2 тис. військовослужбовців.

Читайте такожБойовики активно перекидають підкріплення в бік Нової Мар'ївки з боку Тельманового – ІС

Будівництво іншої військової бази планується поблизу населеного пункту Валуйки в Білгородській області, приблизно за 20 кілометрів від кордону з Луганською областю України. Загальна територія військового містечка, розрахованого приблизно на 3 тис. 500 військовослужбовців, становитиме 300 гектарів.