Чехия, Прага / Фото УНИАН

Про це повідомляє "Радіо Прага".

Серед головних причин бажання залишитися в країні мігранти називають безпеку, високий рівень здоров'я та можливість заробляти.

При цьому більша частина іноземців вважає, що відчуває певний тиск, що змушує їх пристосовуватися до місцевого способу життя.

Відео дня

Читайте такожПоліція Німеччини арештувала більше 200 учасників погрому в Лейпцигу

Основними перешкодами при інтеграції в чеське суспільство вони вважають незнання мови або наявність у них акценту, а також досить прохолодне ставлення чехів до іноземців.

Такі дані на основі опитування наводить Дослідний інститут праці та соціальних питань. Для проведеного аналізу вчені зосередилися на мігрантах з трьох країн - В'єтнаму, України і Росії, які проживають в декількох великих містах.

При цьому бажаючі отримати притулок в число респондентів не включалися. З 741 іноземця бажання залишитися назавжди в Чехії висловили 76% в'єтнамців, 62% українців і 53% росіян. Повернутися на батьківщину планує кожен восьмий в'єтнамець, 20% українців, 25% росіян.

Читайте такожБельгія надала притулок 30 тисячам мігрантів

Залишитися воліють переважно люди, які перебувають у шлюбі і мають середню освіту. 52% українців і росіян і 33% в'єтнамців повідомили, що «дуже добре розуміють розмовну чеську мову». Що абсолютно вільно говорять по-чеськи вважає третина росіян і українців, і 37% в'єтнамців. В дуже поганому володінні мовою зізналися 22% українців, 18% росіян і 35% в'єтнамців.