Книга / 7x7-journal.ru

У місцевій бібліотеці та міністерстві культури республіки Комі заперечують, що спалили видані за сприяння фонду американського мільярдера книги. Про це повідомляє "ВВС Росія".

Читайте такожПерший тираж перевидання Mein Kampf розкупили ще за попередніми замовленнями - The Telegraph

У російському відомстві заявляють, що дійсно направили листа до видання 7x7, в якому говорилося про спалення книг з бібліотеки Воркутинського гірничо-економічного коледжу. Журналісти опублікували цей лист у середу, 13 січня. Мова йде про два найменування і 53 примірники книг, які в різні роки видавалися Фондом Сороса російською мовою.

Відео дня

Лист, за словами чиновників, базувався на інформації з коледжу, тепер же "є підтвердження, що книги не були спалені".

Бібліотекар коледжу Олена Васильєва повідомила, що книги не знищені і їх прибрали з полиць і запечатали в коробки "до подальших інструкцій". Але могли б і знищити.

"В принципі могли б зробити це, але не зробили в цій ситуації", - пояснила бібліотекар. За її словами, за 11 років книги не взяв жоден читач, однак тепер вони вкрай популярні у журналістів.

Також у листі Мінкультури йшлося про вилучення та утилізації книг з інших навчальних закладів республіки - всього близько 450 примірників.

Нагадаємо, 13 січня в ЗМІ з'явилася інформація, що 53 примірники навчальної літератури, виданої за підтримки Фонду Сороса за проектом «Відновлення гуманітарної освіти в Росії», які перебували в бібліотечному фонді Воркутинського гірничо-економічного коледжу в Росії, «знищили шляхом спалення».