REUTERS

Прес-секретар коаліції, полковник армії США Стів Уоррен заявив, що удар по Мосулу був другим за кілька тижнів, нанесеним по фінансових цілях "Ісламської держави", передає "Голос Америки".

Читайте такожОбама дозволив Пентагону бомбити ІДІЛ в Афганістані - The Washington Post

Стів Уоррен підкреслив, що, хоча коаліція не володіє точною інформацією про те, в якій саме валюті був знищений склад готівки – у доларах чи динарах – тим не менш, сказав він, "ми знаємо точно, що вплинули на їх здатність платити своїм бойовикам в найближчій перспективі".

Відео дня

"Коли ми наносимо удари по грошах Даєш, як ми їх називаємо тут в Іраку, ми бачимо їх реакцію на наші атаки, – сказав Стів Уоррен, – або вони складують свої готівкові гроші в менших кількостях, в кількох місцях, або часто переміщують. Ми не хочемо злити їм інформацію про те, що ми бачимо".

У 2015 році влада Іраку заявила, що бойовики "Ісламської держави" викрали з банків Мосула та інших міст майже $500 млн в середині 2014 року, коли вони захопили більшу частину територій на півночі Іраку і Сирії і оголосили там халіфат.

Служби безпеки Ірану планують операцію з повернення контролю над Мосулом, однак, за словами Стіва Уоррена, їм додатково знадобляться "сотні" західних військових інструкторів до початку атаки. "Насправді, це наступний крок у накопиченні бойової сили, необхідної для звільнення Мосула", – сказав Стів Уоррен журналістам в Пентагоні на відеоконференції з Іраку.