REUTERS

На цьому наголосив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський у статті, опублікованій у виданні Nasz Dziennik, передає Польське радіо.

Глава МЗС підкреслив, що «Польща не змінить своєї позиції щодо конфлікту на Донбасі, так само, які і не змінить своєї думки про те, що сталося у Криму».

Читайте такожПрем'єр-міністр: Польща прийняла "близько мільйона трудових мігрантів з України"

Відео дня

«Наша підтримка санкцій проти Росії, які впровадив Захід після незаконної анексії Криму та агресії на Донбасі, не спрямовані проти Росії», - сказав Ващиковський, додавши, що РФ має вжити заходів, аби в Україні встановився мир.

При цьому він зазначив, що Польща прагне вирішити протиріччя у відносинах з Росією, нагадавши, що сьогодні у Москві відбудуться двосторонні політичні консультації заступників міністрів закордонних справ Польщі та Росії. Це буде перша зустріч на такому рівні після минулорічних виборів у Польщі.

Читайте такожСтолтенберг заявив про плани посилити присутність сил НАТО в Польщі

Ващиковський також відзначив, що «Москва не повинна дивуватися тому, що Польща та держави Центральної Європи зміцнюють свою обороноздатність, адже це реакція на агресивні дії Росії, які спостерігаємо від 2008 року і які посилилися в 2014 році. Це теж закономірна відповідь на ситуацію, в якій Росія вдає, що не чує наші заклики про припинення протистояння».