REUTERS

Уряд Німеччини має намір збільшити розмір фінансової допомоги Туреччини для вирішення міграційної кризи з 36 мільйонів до 50 мільйонів євро в 2016 році, повідомляють РИА Новости з посиланням на німецького міністра економічного співробітництва і розвитку Герда Мюллера.

Німецьке керівництво раніше заявило, що Туреччина відіграє ключову роль у вирішенні міграційного кризи в Європі. Турецький прем'єр сказав, що Туреччині не вистачить обіцяних ЄС 3 мільярдів євро для вирішення кризи мігрантів.

"Ми розширимо нашу співпрацю з Туреччиною цього року та підвищимо розмір допомоги з 36 до 50 мільйонів євро", - заявив Мюллер. За його словами, перш за все, інвестиції підуть на будівництво шкіл, професійна освіта і зміцнення комунальної інфраструктури в прикордонних районах Туреччини.

Відео дня

Читайте такожAmnesty International: Туреччина повертає мігрантів до Сирії та Іраку

"Туреччина прийняла 2,5 мільйона сирійських біженців. Ми маємо дати цим людям перспективи, і ми вносимо свій внесок у це", - додав він. Сам Євросоюз прийняв протягом перших дев'яти місяців 2015 року близько 1,2 мільйона мігрантів.

Читайте такожНімецька поліція збільшила кількість відправлених назад до Австрії мігрантів

Єврокомісія заявила, що нинішня міграційна криза в світі найбільший з часів Другої світової війни.