REUTERS

Про це повідомляє Berliner Zeiting з посиланням на заяву місцевої прокуратури, інформує РБК.

Її місцезнаходження в ніч з 11 на 12 січня було встановлено за допомогою розшифровки даних мобільного телефону, сказав представник прокуратури, за даними телеканалу n-tv.

Читайте такожВіце-прем’єр Сербії порадила Рогозіну дбати про Росію

Відео дня

Молодий чоловік був опитаний і підтвердив перебування Лізи у нього в зазначену ніч. Крім того, в його квартирі були знайдені речі Лізи, сказав представник прокуратури. Проти молодика не ведеться ніяких слідчих дій. У справі про зникнення він проходить свідком.

Не існує ніяких доказів сексуального насильства або сексуальних контактів дівчинки з чоловіком, пише Berliner Zeiting, не приводячи джерела цієї інформації. Видання також зазначає, що сама передбачувана потерпіла не дала суттєвих свідчень у справі.

Читайте такожВ ході безладів в Кельні поранені троє поліцейських

«Не існує жодних доказів, що до її травм або пошкодження її мобільного телефону причетні треті особи», - уточнив виданню Bild представник прокуратури Мартін Штельтнер.

Як зазначає Sueddeutsche Zeitung, передбачувана потерпіла сказала своїм батькам після повернення, що її викрали якісь люді з півдня, що її ґвалтували протягом 30 годин.

Читайте такожГлава поліції Кельна пішов у відставку через нещодавні напади на жінок

У викладі російських ЗМІ, Ліза була знайдена на вулиці і піддалася насильству з боку мігрантів. 18 січня берлінська поліція опублікувала заяву, в якій говорилося, що слідству не вдалося знайти ознак викрадення чи зґвалтування в цій справі.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр звинуватив російського колегу Сергія Лаврова у втручанні у внутрішні справи ФРН через "справи дівчинки Лізи".