REUTERS

Так представник міністерства внутрішніх справ країни Йоганнес Дімрот прокоментував вимогу очільниці ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" Фрауке Петрі у крайньому разі стріляти в мігрантів, якщо ті нелегально перетинають німецький кордон, передає українська редакція "Німецької хвилі".

Читайте такожВлада Німеччини погрожує скоротити допомогу мігрантам, які не бажають інтегруватися

"Зрозуміло, що жоден поліцейський не застосує вогнепальну зброю проти людей, які шукають захисту тут у Німеччині", - заявив речник міністерства. За словами представника відомства, цілеспрямовано застосовувати зброю проти людей, аби у такий спосіб запобігти перетину кордону - протизаконно.

Відео дня

Нагадаємо, очільниця партії "Альтернатива для Німеччини" Фрауке Петрі заявила минулого тижня в інтерв'ю одному з німецьких видань, що вважає доцільним суттєво обмежити потік мігрантів до Німеччини. Аби попередити нелегальний перетин кордону незареєстрованими мігрантами, вона запропонувала у крайньому разі дозволити застосування зброї прикордонниками.

Напередодні віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель виступив з різкою критикою на адресу Фрауке Петрі та очолюваної нею політсили.