REUTERS

Транспорт зупинили протестуючі жителі обох країн, передає Lenta.ru з посиланням на Reuters. На македонській стороні таксисти перекрили залізничні шляхи, що з'єднують країни. Вони незадоволені порядком пропуску на кордоні, оскільки потягам і автобусам з мігрантами, які їдуть на північ, у Сербію, віддається пріоритет перед іншими транспортними засобами.

Читайте такожМакедонія не пропускає на свою територію з Греції близько 2 тисяч біженців

"Ми тут вже кілька днів. Залізниця перекрита, і наша мета - змусити чиновників обговорити з нами угоду, яка дозволить нам перевозити біженців в Табановце (поселення на півночі Македонії на кордоні з Сербією)", - розповів один з водіїв.

Відео дня

На грецькій стороні фермери залишили десятки тракторів на дорозі, що веде до КПП біля міста Ідомені на знак протесту проти запланованої грецьким урядом пенсійної реформи.

За даними Міжнародної організації з міграції, в січні в Грецію прибули понад 62 тис. сирійських біженців, які припливли на човнах і шлюпках з Туреччини. Не дісталися до берега, потонувши в грецьких, турецьких чи італійських водах близько 360 мігрантів.

Нагадаємо, Єврокомісія дала Греції 3 місяці на виправлення ситуації з наростаючим потоком мігрантів. На думку Брюсселя, Афіни погано контролюють зовнішні кордони, і, якщо вони не посилять прикордонний контроль, інші країни Євросоюзу будуть розглядати варіант про введення паспортного контролю з Грецією.