REUTERS

"Російські дії у Сирії роблять і без того дуже погану ситуацію ще гіршою (…) Кривавий режим Асада набирає силу, тоді як поміркована опозиція слабшає, і тисячі нових біженців втікають до Туреччини та Європи", - заявив Дональд Туск, передає українська редакція "Німецької хвилі" з посиланням на Reuters.

Читайте такожМеркель "нажахана" російськими бомбардуваннями Сирії

Москва почала ракетно-бомбові удари в Сирії у вересні минулого року, підтримуючи президента країни Башара Асада та провокуючи нові хвилі мігрантів.

Відео дня

Про загрозу відрізати від постачання їжі сотні тисяч сирійців через наступальну операцію уряду під Алеппо заявили в ООН. Це станеться, якщо військам Асада вдасться оточити місто. Фахівці управління ООН з координації гуманітарних питань додали, що подальший наступ урядових сил загрожує втечею з міста 100-150 тис. сирійців.

Організація попередила про нову потужну хвилю мігрантів у разі успішного оточення військами президента Башара Асада частини провінції, яка перебуває під контролем повстанців. Турецький прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу, в свою чергу, очікує близько 70 тис. мігрантів на сирійсько-турецькому кордоні у випадку продовження військової операції.

Нагадаємо, Брюссель нещодавно узгодив договір з Туреччиною щодо виділення 3 млрд євро в обмін на допомогу у кризі мігрантів.