фото: УНІАН

Про це Столтенберг сказав журналістам у п'ятницю в Мюнхені на полях міжнародної конференції з питань безпеки по завершенню зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, передає власний кореспондент УНІАН.

"Я щойно завершив зустріч з міністром Лавровим. Під час зустрічі ми зосередилися на відносинах між НАТО та Росією. Ми також обговорили питання проведення Ради Росія-НАТО", - сказав він.

Читайте такожУ НАТО закликали Росію відмовитися від визнання Південної Осетії та Абхазії "незалежними державами"

Відео дня

Столтенберг нагадав, що діяльність Ради ніколи не була припинена, але пройшло вже більше року з часу останнього засідання. "Я думаю, що буде корисним провести засідання Ради Росія-НАТО, і ми обговорили можливості проведення нового засідання. Для НАТО абсолютно необхідно, якщо таке засідання буде, обговорити Україну, тому це це причина того, чому зараз ми маємо складну ситуацію в Європі, особливо у відносинах між Росією та НАТО", - наголосив генсек альянсу.

Крім того, за словами Столтенберга, таке засідання буде корисним, щоб  обговорити прозорість та зменшення ризиків у питаннях, пов'язаних з військовою діяльністю. "Коли є збільшення військової діяльності на наших кордонах, важливо мати якомога більше прозорості, щоб запобігти нещасним випадкам, а якщо вони сталися, гарантувати, що вони не вийдуть з-під контролю та не створять небезпечну ситуацію", - додав він.

Читайте такожСтолтенберг звинуватив Росію в підриві мирного врегулювання у Сирії

Відповідаючи на запитання, чи російська сторона погодилася на те, щоб під час можливого засідання Ради Росія-НАТО було обговорення українське питання, Столтенберг зазначив, що наразі сторони домовилися "вивчати можливість провести засідання". "Це те, про що я можу сказати зараз, маючи на увазі, що ми не домовилися щодо будь-якого порядку денного. Ми домовилися продовжувати залишатися в контакті та вивчити можливості проведення Ради Росія-НАТО", - констатував Столтенберг.