REUTERS

Про це заявив під час відкриття Мюнхенської конференції з питань безпеки міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан, передає "ЄвроПравда". "Звичайно, ми переможемо "Ісламську державу" на землі, та звільнимо Сирію. Саме тому ми співпрацюємо з групами повстанців", - заявив він.

Читайте такожУ Лівії невідомі літаки завдали ударів по позиціях "Ісламської держави"

Міністр очікує, що місцеві озброєні групи отримають військову перемогу вже ближчим часом. "Саме вони звільнять Сирію від ісламістів – з підтримкою коаліції з повітря, з допомогою тренувальних програм (для цих бійців) і, можливо, з проведенням наземної операції силами тих країн регіону, які вже подали сигнали, що вони готові на такі кроки", - впевнений Жан-Ів ле Дріан.

Відео дня

Водночас, міністр наголосив, що важливішим та складнішим завданням є боротьба з ідеологічною мережею радикальних ісламістів, на якій базується "Ісламська держава". "Необхідно впоратися з пропагандою ісламістів, яка є ефективною. Треба розірвати їх мережі пропаганди", - сказав міністр.

Представник уряду Франції також кілька разів підкреслив, що впевнений у регулярній співпраці режиму Башара Асада та "Ісламської держави".