/ boletimjuridico.publicacoesonline.com.br

Про це заявив член профільного комітету Рустам Ішмухаметов ("Единая Россия"), передає ТАСС.

"Я згоден, що, можливо, варто (провести) подальше обговорення цього законопроекту, може, в іншій редакції внести", - сказав він. При цьому Ішмухаметов зазначив, що як депутат поділяє стурбованість авторів законопроекту.

Водночас, зазначив єдинорос, за чинним Кодексом РФ про адміністративні правопорушення, відповідальність встановлюється за порушення правил і норм, передбачених федеральними законами та іншими нормативними правовими актами. Враховуючи, що відповідного закону поки немає, комітет не підтримав ініціативу.

Відео дня

Читайте такожСкандальний російський депутат Мілонов запропонував Лаврову не пускати геїв до РФ

Варто зазначити, що цим законопроектом пропонується доповнити КпАП РФ статтею "Публічне вираження нетрадиційних сексуальних стосунків". За демонстрацію своїх нетрадиційних сексуальних уподобань у громадських місцях, якщо ці дії не є кримінально караними, передбачаються штрафи від 4 тис. до 5 тис. рублів.

"Якщо ж вказані дії громадянин вчинить на територіях і в приміщеннях освітніх чи культурних закладів або в установі органів у справах молоді, йому загрожує адміністративний арешт на строк до 15 діб", - наголошується у документі.

Нагадаємо, 29 жовтня до Держдуми Російської Федерації внесли законопроект про адміністративне покарання за "публічне вираження нетрадиційних стосунків".