REUTERS

Про це повідомили співробітники Національного центру з надзвичайних ситуацій, передає ТАСС.

Циклону була присвоєна п'ята, найвища категорія потужності - швидкість вітру поруч з його епіцентром досягала позначки 230 км/год, швидкість його поривів - до 325 км/год, а висота океанських хвиль біля берегів островів - 12 метрів. Фахівці повідомили, що "Вінстон" виявився найбільш руйнівним циклоном за всю історію метеоспостережень на Фіджі.

Читайте такожНа Фіджі пронісся ураган: є жертви, тисячі людей евакуйовані (фото)

Відео дня

Як повідомив раніше прем'єр-міністр Фіджі Вореке Баинимарама, "Вінстон" повністю зруйнував інфраструктуру і завдав колосальної шкоди житловому фонду країни. Згідно з останніми даними, понад 13 тис. фіджійців, які залишилися без даху над головою, продовжують залишатися в притулках і евакуаційних центрах. На найбільшому острові Віті-Льову, де проживає приблизно 70% населення країни, циклон зруйнував більше тисячі будинків, знищив чи сильно пошкодив понад 60 будівель шкіл.

Читайте такожЧисло жертв урагану на Фіджі зросло до 29 людей (відео)

REUTERS

За даними, які продовжують надходити з інших островів архіпелагу, "Вінстон" зрівняв із землею цілі села. Найбільш серйозно постраждали жителі населених пунктів, розташованих у низинних районах, де сталися повені і зсуви. Існують побоювання, що число загиблих може істотно зрости, оскільки влада досі не має повної інформації про становище на віддалених островах.