REUTERS

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляє, що Росія не домовлялася з США про обов'язковий відхід від влади чинного сирійського президента Башара Асада.

Читайте такожРосія завдала авіаударів по опозиції в районі Дамаска за день до перемир'я

"Вчора, наприклад, в ході виступу президента Обами з питань боротьби з ІДІЛ було сказано, що неможливо мобілізувати світову спільноту на ефективну боротьбу з тероризмом, поки президент Асад знаходиться при владі. Це повністю суперечить усім тим рішенням, під якими США підписалися в Раді Безпеки ООН", - цитують Лаврова "РИА Новости".

Відео дня

Як повідомлялося, вчора Барак Обама знову повторив, що громадянська війна в Сирії не завершиться доти, поки при владі в Дамаску залишається президент Башар Асад.

Він додав, що з цього питання у США залишаються "істотні розбіжності" з Росією, Іраном та деякими іншими регіональними áкторами.

"Але очевидно, що після багатьох років варварського поводження режиму з власним народом багато хто в Сирії не складе зброї, поки Асад не піде", - сказав Обама.

Як повідомляв УНІАН, Росія і США домовилися про нову спробу встановити режим припинення вогню в Сирії, який повинен вступити в силу 27 лютого. Авіаудари планується продовжити по позиціях терористичних угруповань, однак сирійські повстанці вже заявили, що побоюються російських авіаударів по ним під прикриттям боротьби з тероризмом.