REUTERS

Про це Меркель заявила в неділю, 28 лютого, у ток-шоу журналістки Анни Вілль (Anne Will) на телеканалі ARD, передає dw.com.

"Мій найперший обов'язок полягає в тому, щоб Європа знайшла загальний шлях", - сказала вона.

На думку канцлера, закриття Македонією кордону з Грецією контрпродуктивно. "Це якраз те, чого я боюся - якщо один визначає свої кордони, інший змушений страждати. Це не моя Європа", - підкреслила Меркель.

Відео дня

Читайте такожБундестаг проголосував за посилення правил надання притулку мігрантам

Вона пообіцяла Греції додаткову допомогу, оскільки "цю країну ми зараз не можемо кинути в біді". Особливе значення глава німецького уряду надає запланованому на 7 березня саміту ЄС за участю Туреччини, від переговорів з якою багато в чому залежить вирішення проблеми біженців.

На питання журналістки, чи є у канцлера "план Б", наприклад закриття кордонів Німеччини, Ангела Меркель відповіла: "Ні, у мене його немає". Канцлер з великим оптимізмом розраховує на спільне європейське рішення. На її думку, зараз не час думати про альтернативи.

Читайте такожВлада Німеччини "загубила" 130 тисяч мігрантів всередині країни

Меркель упевнена, що протести проти розміщення біженців в деяких районах Німеччини, що часом переростають у відкриті прояви ненависті та навіть насильства, не приведуть до розвитку небезпечної для демократії ситуації, як це було у Веймарській республіці. Тим не менш, вона готова до дискусії з тими, хто не згоден з обраним курсом. "Я займаюся політикою для всіх людей", - підкреслила Ангела Меркель.