REUTERS

Про це повідомив помічник міністра оборони Саудівської Аравії бригадний генерал Ахмед Ассері в інтерв'ю Reuters, передає РБК.

"Це обговорювалося два тижні тому в Брюсселі, — сказав Ассері по телефону з Ер-Ріяда. — Це обговорювалося на політичному рівні, але не обговорювалося як військова місія".

Помічник глави міноборони Саудівської Аравії додав, що щойно наземна операція буде організована і буде вирішено, скільки військ і як вони будуть направлені, його країна візьме у цьому участь.

Відео дня

Читайте такожСирійська опозиція повідомила ООН про порушення перемир'я з боку Асада і Росії

"Ми повинні обговорити на військовому рівні дуже докладно з військовими експертами, щоб переконатися, що у нас є план", — зазначив він.

Ассері заявив, що Саудівська Аравія готова завдавати ударів по "Ісламській державі" з бази ВПС Інджирлік у Туреччині, куди минулого тижня прибули чотири саудівські винищувачі. За його словами, літаки ще не брали участі у жодних операціях.

Раніше УНІАН повідомляв, що Саудівська Аравія розглядає варіант наземної операції на південному сході Сирії, недалеко від кордону з Йорданією.

За офіційними заявами саудівської влади, вона готова взяти участь у наземній операції в Сирії не самостійно, а в складі коаліції і тільки під керівництвом США.