trend.az

Виступ С'юелла і директора ФБР Джеймса Комі перед конгресменами транслювалося на YouTube, передає Лента.ру.

С'юелл підтримав конгресмена Боба Гутлатта, і відзначив, що навіть у разі підпорядкування Apple вимогам влади в майбутньому ФБР все одно доведеться зіткнутися з іншими шифрованими сервісами.

Читайте такожДуров відмовився видавати владі особисті дані користувачів Telegram

Відео дня

Юрист Apple нагадав про існування Telegram, який можна завантажити на будь-який смартфон і абсолютно неможливо зламати.

«Це один з найбільш шкідливих додатків в руках терористів. Якщо Apple змусять створити операційну систему для злому iPhone, це знизить безпеку смартфонів, які належать десяткам або сотням мільйонів невинних людей, і вдарить по нашій безпеці, але не торкнеться терористів», — підсумував С'юелл.

Читайте такожСуд відхилив прохання влади США зламати ще один iPhone

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого Apple зажадала від суду звільнити компанію від виконання раніше винесеного рішення зламати смартфон каліфорнійського терориста Саєда Фарука. У зверненні до суду корпорація послалася на Першу поправку до Конституції США, яка охороняє свободу слова і гарантує компанії право «не бути змушеної до вислову».

17 лютого голова Apple Тім Кук у відкритому листі пояснив, що компанія не буде співпрацювати з ФБР, так як схема, за якою структура пропонує розблокувати телефон терориста, ставить під загрозу конфіденційність даних. Кук назвав її «лазівкою», з допомогою якої можна буде розблокувати будь який iPhone. Аналогічної думки дотримується викривач спецслужб Едвард Сноуден.

ФБР зажадав від Apple розробити програмне забезпечення, яке дозволило б обійти пароль на смартфоні без втрати даних.

Читайте такожВід Apple вимагають розблокувати ще близько дюжини iPhone - WSJ

У Мін'юсті США заявили, що Apple невірно трактує закон. Прокурори вважають, що компанія діє на догоду своїй репутації і маркетинговій стратегії.

В результаті стрілянини, відкритої Фаруком і його дружиною Ташфин Малік 2 грудня в конференц-залі міста Сан-Бернардіно, загинули 14 людей. Ще 21 людина отримала поранення. Нападники були ліквідовані в ході перестрілки з поліцією. ФБР кваліфікувало подію як теракт.