REUTERS

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії.

Новий інструмент "забезпечить швидшу і більш цільову відповідь на більшість кризових ситуацій в рамках Євросоюзу, включаючи допомогу державам членам впоратися з великою кількістю біженців.

Відео дня

Як зазначив євро комісар з гуманітарної допомоги і кризового менеджменту Христос Стиліанідес, ця пропозиція дозволить відповідати на кризові ситуації швидше, ніж будь коли раніше, передає Європейська правда.

Читайте такожДля полегшення міграційного тиску ЄС виділить Греції додаткові кошти

"Наразі ні в кого немає сумнівів, що є особлива потреба допомогти біженцям. Не можна втрачати часу і треба усіма можливими засобами завадити гуманітарним кризам і стражданням в рамках кордонів ЄС. Сьогоднішня пропозиція – цее 700 млн євро для надання допомоги там де це найбільше потрібно" - сказав євро комісар.

При цьому він закликав уряди європейських країн та Європарламент підтримати пропозицію якнайшвидше.

Допомога буде надаватися у тісній співпраці зі структурами ООН та неурядовими організаціями та включатиме задоволення базових потреб біженців, як їжа, дах над головою, медична допомога.

Очікується, що 300 млн євро в рамках інструменту будуть витрачені в 2016 році, і по 200 млн буде витрачено в 2017 і 2018 роках.

Комісія зробить пропозицію Європарламенту і Раді ЄС, а також бюджетним інституціям внести відповідні поправки у цьогорічний бюджет ЄС.