зигмар габриэль / sueddeutsche.de

Як зазначає Reuters, заяви міністра економіки і лідера Соціал-демократичної партії Німеччини свідчать про дедалі більше занепокоєння правлячих європейських кіл щодо президентських виборів у США.

"Що Дональд Трамп, що Марін Ле Пен або Герт Вілдерс - всі ці праві популісти є не тільки загрозою миру і соціальній згуртованості, але також і економічному розвитку", - сказав Габріель в сьогоднішньому інтерв'ю газеті Welt am Sonntag.

Читайте такожКруз випередив Трампа на виборах республіканців у двох штатах

Відео дня

За словами заступника глави німецького уряду, Трамп і лідер французького "Національного фронту" Марін Ле Пен обіцяли виборцям "шлях назад в казковий світ", в якому економічна діяльність відбувається в межах національних кордонів, однак історія показала, що такі ізольовані економіки не мають шансів на розвиток.

"Ми повинні докласти зусиль, щоб пояснити, як ми хочемо формувати процес глобалізації справедливим чином", - відзначить Габріель.

Раніше Трамп назвав політику німецького канцлера Ангели Меркель щодо біженців "божевіллям" і передбачив, що це викличе заворушення в Німеччині.

Читайте такожРеспубліканці назвали Трампа небезпечним для США та світу