REUTERS

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що військовий корабель Mounts Bay буде надіслано на підтримку міжнародної операції проти перевізників мігрантів в Егейському морі.

Про це повідомляє Европейская правда з посиланням на сайт Королівських військово-морських сил Британії.

"Десантний корабель Mounts Bay і три сторожові кораблі приєднаються до операції НАТО, що недавно розпочалася в Егейському морі. Один з сторожових кораблів вже знаходиться в Егейському морі, другий – у дорозі, третій - приєднається до операції пізніше у цьому місяці", - 

Відео дня

Сам Mounts Bay за підтримки гелікоптера Wildcat, як очікує, розпочне роботу в найближчі дні – він займатиметься виявленням контрабандистів, що везуть мігрантів до Греції, передачею інформації турецькій береговій охороні, для того щоб та могла перехопити нелегалів.

Читайте такожТуреччина хоче 20 мільярдів євро за порятунок ЄС від кризи з мігрантами

Як повідомлялося, 11 лютого міністри оборони країн-членів НАТО ухвалили рішення приєднатися до операції проти контрабандистів в Егейському морі.

Кораблі проводять операцію у східній частині Егейського моря між грецькими островами Лесбос, Хіос, Самос, Кос і турецьким узбережжям, де контрабандисти човнами перевозять біженців.