REUTERS

Зустріч у Кремлі у четвер, 24 березня, тривала майже чотири години. У зустрічі також взяли участь посол США у Росії Джон Теффт, голова міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров, а також помічник президента Росії Юрій Ушаков, передає Deutsche Welle.

Ключовими темами зустрічі стали Сирія, Україна та Північна Корея. "У нас є певні ідеї щодо того, як можна швидше досягнути прогресу щодо України", - сказав Керрі на початку зустрічі з Путіним, зазначається у повідомленні на сайті Державного департаменту.

За підсумками зустрічі Керрі наголосив, що Мінські угоди повинні негайно і повністю виконуватися всіма сторонами конфлікту. І лише після виконання всіх пунктів Москвою, в тому числі коли до України повернеться контроль над кордоном з Росією, Барак Обама "готовий зняти санкції".

Відео дня

Читайте такожКеррі з Лавровим "обмінялися люб'язностями" на переговорах у Москві (відео)

Держсекретар США Джон Керрі також закликав російську владу дозволити незаконно засудженій в Росії Надії Савченко повернутися до України, пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

"Я також згадав про Надію Савченко і про те, що їй повинні дозволити повернутися до України", - сказав Керрі по закінченню переговорів.

"Це питання гуманітарного характеру, він має бути вирішено негайно", - заявив він. За словами Керрі, Володимир Путін дав йому зрозуміти, що "в певний момент" сторони можуть зайнятися питанням звільнення української льотчиці.

Читайте такожКабмін вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо санкційного "списку Савченко"

REUTERS

У свою чергу, керівник російського МЗС Сергій Лавров сказав, що Керрі отримав відповіді на свої запитання про Савченко. "Ми констатували, що стан її здоров'я, на чому спекулюють деякі, не викликає побоювань", - заявив російський міністр.

Читайте такожУ Вашингтона є ідеї щодо врегулювання ситуації в Україні - Керрі

В продовження теми конфлікту на сході України Лавров сказав, що у Москви і Вашингтона немає розбіжностей у тому, що стосується безальтернативності виконання Мінських угод.

"Багато говорили по Україні. Незважаючи на певні нюанси, у нас немає розбіжностей у тому, що стосується безальтернативність виконання Мінських домовленостей, включаючи такі питання як забезпечення безпеки і просування політичного процесу", - сказав Лавров.