REUTERS

Про це заявив глава сирійського департаменту із захисту історичної спадщини Мамун Абделькарім в бесіді з Reuters, повідомляє РБК.

Він розповів, що розраховує, що Пальміра буде повернена під контроль влади протягом декількох днів, так як урядові війська досягли значних успіхів у західній та північній частинах міста, і пообіцяв відновити пам'ятники римської епохи «послання проти тероризму».

Раніше бойовики ІД підірвали храми храми Баал Шамін і Бел, а також похоронні вежі і тріумфальну арку, вік якої становив понад 1,8 тис. років.

Відео дня

Читайте такожУ Пальмірі бойовики ІД замінували римський амфітеатр віком близько двох тисяч років

Незважаючи на це, за словами Абделькаріма, багато елементів ще збереглися, в тому числі і стіни навколо храму Бел, амфітеатр та ін. Тим не менш оцінити реальний розмір шкоди неможливо, поки команда фахівців не увійшла в місто, додав він. «Ми принесемо життя назад в Пальміру», — уклав Абделькарім.

Раніше Reuters з посиланням на державні ЗМІ САР повідомило, що сирійська армія, вибивши бойовиків з давньої фортеці Пальміри, повністю взяла під свій контроль район Аль-Амірія (в трьох кілометрах на північ від давньої Пальміри).

Антична Пальміра, стародавній пам'ятник, що входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, перебувала під контролем бойовиків ІДІЛ з травня 2015 року. 24 березня сирійській армії вдалося увійти в місто.