REUTERS

У Пентагоні відзначають, що роль Росії в Сирії стала більш конструктивною, ніж раніше. Про це під час брифінгу заявив представник Пентагону Пітер Кук, передає «РБК».

Читайте такожРосія візьме участь у розмінуванні сирійської Пальміри

За словами Пітера Кука, зараз стало зрозуміло, що російські сили в Сирії зосередилися на боротьбі з «Ісламською державою» (організація заборонена в Росії).

Відео дня

«З самого початку вони (РФ – УНІАН) говорили, що їх основна мета в Сирії це ІДІЛ, і зараз вони роблять це. І це добре», — заявив Кук,

У той же час він підкреслив, що США не планують співпрацювати з Росією у військовій сфері в Сирії.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи вважає Пентагон роль Росії в Сирії, як і раніше, неконструктивною, як говорилося раніше, Кук заявив: «Я можу сказати, що вона стала більш конструктивною».

Як повідомляв УНІАН, Росія почала виводити свої війська з Сирії 15 березня за наказом президента Володимира Путіна. Він заявив, що російська армія в цілому виконала поставлені перед нею в Сирії завдання.

Однак певна частина російської авіації залишилася в Сирії для бомбардувань, за твердженням міністерства оборони РФ, позицій екстремістського угруповання "Ісламська держава". Зокрема у відомстві розповідали про підтримку операції по звільненню Пальміри від ісламістів.

Операція РФ в Сирії почалася 30 вересня минулого року. У ЗМІ регулярно з'являлися повідомлення з різних джерел про те, що російські військові в цій країні борються не стільки з ІДІЛ, як планувалося, скільки з повстанцями проти режиму союзника Путіна Башара Асада, яких тоді підтримувала коаліція на чолі з США.