REUTERS

Про це заявив Reuters посол Північної Кореї в ООН у Женеві Со Се Пьон, повідомляє "Європейська правда".

"Якщо США продовжують свої дії, то ми повинні приймати відповідні заходи. Таким чином, ми повинні розвиватися, робити більше для стримування ядерного стримування", - сказав він.

Читайте такожОбама: США, Південна Корея і Японія мають разом відповісти на провокації Пхеньяна

Відео дня

При цьому він відкинув будь-які спроби тиснути на Північну Корею в питанні ядерних випробувань.

"У нас свій шлях. Ми не підтримуємо діалог і не проводимо дискусії з цього питання", - зазначив посол.

На початку березня Рада безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію, якою ввела санкції проти КНДР після ядерних випробувань в січні і запуску балістичної ракети в лютому.

"Ми проти цієї резолюції, тому що вона несправедлива. Тепер дійсно мова йде про стан війни. Ми зайняті тим, що намагаємося впоратися з цим напіввійськовим статусом на півострові", - заявив Со Се Пьон.

Коли посла запитали про перспективи відновлення переговорів щодо ядерної програми, він заявив: "Про денуклеаризацію півострова можна забути".

Читайте такожКНДР провела чергові ракетні випробування

Як повідомляв УНІАН, 18 березня КНДР, порушуючи численні резолюції ООН, запустила дві балістичні ракети середньої та малої дальності. Одна впала в море, інша, за попередніми даними, вибухнула в повітрі. Також повідомлялося про запуски ракет 21 і 29 березня. Надзвичайно жорстка резолюція 2270, прийнята Радбезом ООН, поки що не змогла змінити поведінку Пхеньяну. Експерти вважають, що завдання лідера КНДР Кім Чин Ина - примусити опонентів до переговорів, на яких країна вже неодноразово домагалася преференцій. Поки, втім, йому вдається домогтися тільки нових санкцій.