REUTERS

Розслідування відкрито стосовно клієнтів панамської юридичної фірми, яка опинилася в центрі масштабного витоку інформації.

Австралійське податкове управління повідомило про початок розслідування стосовно більш ніж 800 багатих клієнтів Mossack Fonseca, передає Росбалт.

«В даний час ми ідентифікували понад 800 платників податків і тепер пов'язуємо більш ніж 120 з них з постачальником офшорних послуг, що базується в Гонконгу», — повідомило управління Reuters по електронній пошті, не розкриваючи назви гонконгської компанії.

Відео дня

Читайте також20 українців стали фігурантами гучного розслідування про власників офшорів

Голова податкового управління Майкл Кренстон повідомив, що його відомство співпрацює з поліцією, Австралійською комісією по злочинності і регулятором AUSTRAC продовжуючи вивчати опублікований витік.

«Деякі епізоди можуть бути передані на розгляд Спеціальної комісії з серйозним фінансовим злочинам», — йдеться в заяві Кренстона.

Податкове агентство Нової Зеландії в свою чергу повідомило, що «щільно працює» зі своїми партнерами по податковим угодам, щоб отримати повні деталі щодо будь-якого новозеландського податкового резидента, який може бути залучений до домовленості, які втілювалися зусиллями Mossack Fonseca.

Витік містить понад 11,5 млн документів з архіву юридичної фірми Mossack Fonseca, що базується в податковій гавані Панами, і проливає світло на деталі, які стосються сотень тисяч її клієнтів.