Reuters

У понеділок поряд із кількома військовими частинами неподалік від Багдада прогриміла серія вибухів. В результаті загинули не менше 25 осіб. Про це з посиланням на місцеву поліцію повідомляє Російська служба ВВС.

Читайте такожВ Іраку з підземної в'язниці "Ісламської держави" звільнили півтори тисячі осіб

Відео дня

За даними поліції, смертники привели в дію вибухові пристрої поряд з військовими КПП. Наймасштабніший вибух прогримів у передмісті Садр аль-Канат (там загинули шестеро, 13 отримали поранення). Більшість постраждалих - військовослужбовці іракської армії.

Повідомляється, що всього в результаті вибухів постраждали понад 50 осіб. Відповідальність за напад поки не взяло на себе жодне угруповання.

Як відомо, урядові сили Іраку за підтримки шиїтських воєнізованих формувань і авіаударів США 1 березня почали наступ, мета якого - відновлення контролю над регіоном на північ від Багдада, захопленого бойовиками ІД.

В середині березня іракські військові ведуть боротьбу за місто Хіт, яке знаходиться на березі річки Євфрат недалеко від авіабази Айн аль-Асад і має стратегічно важливе значення. За останні місяці іракським військовим вдалося здобути ряд перемог у боротьбі з ІД. В кінці грудня армія взяла столицю провінції Анбар - місто Рамаді.

В кінці березня іракські військові почали операцію зі звільнення міста Мосул, захопленого бойовиками екстремістського угруповання "Ісламська держава" майже два роки тому.

Читайте такожІз Сирії та Іраку до Європи повернулись майже півтори тисячі бойовиків ІД – ЗМІ

В середині лютого повідомлялося, що іракські збройні сили вибили ісламістів "Ісламської держави" (ІД) з половини контрольованих ними раніше територій країни.