REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заявив, що метою російської військової кампанії в Сирії є "зміцнення легітимної влади".

Читайте такожЕрдоган пригрозив відмовитися приймати біженців, якщо ЄС не виконає свої зобов'язання

"Сказати, що там стався корінний перелом - все таки про це говорити рано. Але те, що ми виконали своє завдання - це очевидно. А в чому полягало наше завдання? Наше завдання полягало насамперед у тому, щоб зміцнити державність в Сирії і легітимні органи влади",- цитує Путіна ТАСС.

Відео дня

При цьому він додав, що вважає результат кампанії успішним: "І державність укріпилася, самі структури влади, і Збройні сили Сирійської Республіки. Зверніть увагу, після виведення значної частини нашої угруповання сирійська армія продовжує активні наступальні операції і за нашої підтримки звільняє всі нові і нові населені пункти".

Як повідомляв УНІАН, Росія почала виводити свої війська з Сирії 15 березня за наказом президента Володимира Путіна. Він заявив, що російська армія в цілому виконала поставлені перед нею в Сирії завдання.

Однак деяка частина російської авіації залишилася для бомбардувань, за твердженням міністерства оборони РФ, позицій екстремістського угруповання "Ісламська держава". Зокрема у відомстві розповідали про підтримку операції по звільненню Пальміри від ісламістів.

Читайте такожУ Сирії збили літак армії Асада – ЗМІ (фото, відео)

Операція РФ у Сирії почалася 30 вересня минулого року. У ЗМІ регулярно з'являлися повідомлення з різних джерел про те, що російські військові в цій країні борються не стільки з ІДІЛ, як планувалося, скільки з повстанцями проти режиму союзника Путіна Башара Асада, яких тоді підтримувала коаліція на чолі з США.