REUTERS

"Я хотів би, побажати, щоб формат G7 не залишався на тривалий час, але щоб ми створили умови для повернення до G8", - заявив він напередодні зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн Великої сімки, яка починається в неділю, 10 квітня, в японському місті Хіросіма, пише Deutsche Welle з посиланням на dpa.

Читайте такожШтайнмайєр в Москві вимагає термінового прогресу в ситуації на Донбасі

У той же час, за словами Штайнмайєра, в поточному році умов для повернення до G8 "у нас ще немає". Базовими передумовами для повернення Росії до клубу найбільш розвинутих індустріальних держав глава МЗС ФРН називає необхідність її вкладу в політичне рішення конфлікту в Україні і тривалу "конструктивну роль" в справі мирного врегулювання в Сирії.

Відео дня

В червні 2015 року, Штайнмаєр заявляв, що Захід не міг проігнорувати порушення Росією міжнародного права, однак не зацікавлений в тому, "щоб G8 назавжди перетворилася в G7", оскільки має потребу в Росії для врегулювання хронічних конфліктів у сусідніх з Європою регіонах.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Соціал-демократичної партії Німеччини і віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель допустив повернення Росії до Великої вісімки (G8).

Нагадаємо, Росія була виключена з G8 через анексії Криму.