wikipedia.org/wiki/Irina_Bokova

За даними Guardian, в ході слухань, які в прямому ефірі транслюються на інтернет-каналі ООН, "кандидати повинні відповісти на численні запитання про те, яким чином вони мають намір вирішувати найбільш серйозні проблеми, що стоять перед світом" - такі, наприклад, як глобальне потепління чи запобігання конфліктів між країнами, пише Русская служба Би-би-си.

Повноваження нинішнього генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, нагадує видання, закінчуються на початку наступного року.

Читайте такожКлінтон назвала Путіна хуліганом, який "буде брати скільки може"

Відео дня

На посаду генсека, згідно з повідомленням, претендують вісім осіб: міністр закордонних справ Чорногорії Ігор Лукшич, глава ЮНЕСКО Ірина Бокова з Болгарії, колишній президент Словенії Данило Тюрк, колишній прем'єр-міністр Португалії Антоніу Гутьєрреш та інші.

Кандидатурі Бокової видання Daily Mail присвячує окрему статтю, яка починається словами: "Колишня комуністка за підтримки Володимира Путіна стала фаворитом серед кандидатів на пост генсека ООН".

Як зазначає газета, Бокова вчилася в Москві "в МДІМВ, який в радянський час називали вербувальним майданчиком КДБ", і вільно говорить російською.

За чутками, саме Ірину Бокову - її Daily Mail називає "союзником Путіна" - яку волів би бачити на посту глави ООН сам російський президент.

У розпорядження журналістів видання потрапили секретні документи, які свідчать про те, що Бокова нібито з порушенням кадрових процедур намагалася призначити своїм заступником "людину зі свого близького оточення" - "недостатньо кваліфіковану чиновницю з Бразилії Ану Луїзу Томпсон-Флореш".

Читайте такожОБСЄ заявляє про звільнення спостерігачів, сфотографованих на весіллі бойовиків

Як пише Daily Mail, "британські дипломати вже зажадали почати розслідування відносно 63-річної глави ЮНЕСКО у зв'язку з можливим шахрайством".

Газета висловлює серйозні сумніви в тому, що Бокова є гідною кандидатурою на пост генерального секретаря ООН, і що вона зможе впоратися з такою відповідальною роботою.