REUTERS

З військової в'язниці Гуанатанамо на Кубі, яку влада США збирається закрити, дев'ятьох в'язнів Пентагон перевів до Саудівської Аравії. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Читайте такожСША закликали Кремль зупинити наступ Асада на Алеппо - Bloomberg

У Міноборони США пояснили, що ув'язнених не змогли відправити на їх батьківщину через нестабільну ситуацію в Ємені, але у всіх них є родинні зв'язки в Саудівській Аравії. Планується, що там вони пройдуть спеціальну програму реабілітації.

Відео дня

Тепер у в'язниці залишилося 80 ув'язнених, більшість із них знаходяться там без суду і пред'явлених звинувачень більше десяти років.

Як повідомлялося, наприкінці березня міністерство оборони США оголосило про плани перевести 12 в'язнів Гуантанамо в інші країни.

Президент США Барак Обама неодноразово виступав за закриття в'язниці, яка постійно піддається критиці з боку правозахисних груп за порушення прав ув'язнених.

План по ліквідації в'язниці передбачав, що з 91 ув'язненого там 34 можуть бути переведені до третіх країн і до 60 відправлені в США.

Як повідомляв УНІАН, витрати на ліквідацію в'язниці на американській військовій базі Гуантанамо і переведення ув'язнених в інші в'язниці складуть від $290 млн до $475 млн