Катастрофа в Смоленске / wikipedia.org

Про це заявив заступник генпрокурора Польщі Марек Пасьонек, передає Радіо Польща. За його словами, помилки торкнулися 90% тіл жертв авіакатастрофи.

"Необхідно створити групу судмедекспертів, які ознайомилися б з медичною документацією, в тому числі і з Росії", - заявив він.

За словами Пасьонека, поки що рано говорити про можливу ексгумацію тіл жертв катастрофи. Можливо, таке рішення буде прийнято пізніше.

Відео дня

Читайте такожМіністр оборони Польщі назвав терактом авіакатастрофу під Смоленськом

Заступник генпрокурора зазначив, що в першій половині травня відбудеться зустріч прокурорів з членами родин жертв катастрофи Ту-154М, під час якої буде піднято питання про можливу ексгумацію тел. Пасьонек додав, що теоретично можна провести ексгумацію без згоди родичів.

Він також зазначив, що планується «дипломатичний наступ» у питанні повернення Росією уламків президентського Ту-154М, який зазнав аварії 10 квітня 2010 року над Смоленськом.

Читайте такожУ Польщі опублікували записи останніх 38 хвилин польоту Ту-154, в якій загинув Качинський

Довідка УНІАН. 10 квітня 2010 року польський урядовий літак Ту-154 з 96 високопоставленими урядовцями на борту розбився при заході на посадку на військовий аеродром у російському Смоленську. Звідти польська делегація планувала відправитися на заходи до 70-ї річниці Катинської трагедії. Серед загиблих були президент Польщі Лех Качинський з дружиною.