Министр обороны Польши / фото www.polskieradio.pl

Як повідомляє Reuters, Польща побоюється, що Росія прагне розширити вплив за межі своїх кордонів після того, як Москва анексувала півострів Крим в України в 2014 році й продовжує підтримувати збройних сепаратистів на Донбасі.

"На даний момент вся поведінка Росії свідчить про планомірну підготовки до агресивних дій", - заявив Мачеревич в інтерв'ю Rzeczpospolita, опублікованому у вівторок.

"Настав час говорити про це відкрито", - додав глава Міноборони Польщі.

Відео дня

Зазначимо, що вже в липні 2016 року у Варшаві відбудеться саміт глав держав-членів НАТО, де Польща має намір наполягати на збільшенні військової присутності на східному фланзі альянсу.

Читайте такожРосія своїми провокаціями перевіряє НАТО - президент Польщі

Як повідомляв УНІАН, винищувачі НАТО двічі за минулий тиждень піднімалися для перехоплення російських літаків. Російські літаки перебували в міжнародній зоні над Балтійським морем і летіли з материкової частини Росії в Калінінградську область.

Крім того, за останні кілька днів російські бомбардувальники Су-24 кілька разів пролетілм у небезпечній близькості від американського есмінця USS Donald Cook в Балтійському морі. Також повідомляється, що над есмінцем пролетів російський вертоліт Ка-27, з якого, імовірно, велась фотозйомка корабля.

Зазначимо також, що 20 квітня запланований перший майже за два роки Рада НАТО-Росія. Сторони не зустрічалися на офіційному рівні з червня 2014 року, після того як Росія анексувала Крим в України.

Читайте такожПеред засіданням ради Росія-НАТО РФ розгорнула розвідувально-ударний операцію в Чорному морі - розвідка