REUTERS

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника панамської прокуратури Хав'єра Карабальо.

"Ми вилучили велику кількість доказів, знайдених у приміщенні", - заявив Карабалло. Зокрема він зазначив, що було знайдено багато паперів, подрібнених шредером, які вилучені в якості доказів.

У свою чергу компанія Mossack Fonseca розповсюдила заяву, в якій стверджує, що документи на паперових носіях були знищені з метою їх подальшої переробки. В юридичній компанії підкреслили, що слідчі вже мають копії всіх документів, які були вилучені в ході попередніх обшуків.

Відео дня

Читайте такожРозслідуванням "панамських документів" займуться в Європарламенті

Як повідомляв УНІАН, так звані "панамські документи" або "панамський архів", які містять конфіденційні документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, отримали широкий розголос 3 квітня 2016 року.

Документи були отримані німецькою газетою Süddeutsche Zeitung у 2015 році. Протягом року міжнародний пул журналістів під фінансуванням американської некомерційної організації Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) вивчав ці документи.

Читайте такожSüddeutsche Zeitung відмовляється передавати "панамські документи" владі, захищаючи своє джерело

Документи охоплюють період з 1977 по 2015 років. Основна тематика розслідувань, проведених на основі "панамських документів", - наявність прихованої власності політиків і пов'язані з цим конфлікти інтересів і дані про секретні офшорі компанії.

Архів містить 11,5 мільйонів файлів, в яких згадується безліч нинішніх і колишніх світових лідерів, високопоставлених чиновників і відомих людей, в тому числі більше десятка діючих світових лідерів.