REUTERS

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела у Вашингтоні, передає РБК. Очікується, що офіційно він оголосить про це в понеділок в Ганновері.

Зазначається, що прийняттю рішення передували вмовляння з боку основних військових радників американського президента. Вони запевняли Обаму, що відправка в Сирію додаткового персоналу дозволить зміцнити досягнення в боротьбі з «Ісламською державою». Надіслані до Сирії військові не будуть безпосередньо брати участь в боях, проте вони будуть знаходитися неподалік від лінії фронту, надавати допомогу у питаннях розвідки, планування та медичної допомоги пораненим. Передбачається, що це сприятиме посиленню позицій сирійських сунітів та курдів і допоможе почати наступ на Ракку, яку бойовики ІД називають своєю столицею.

Читайте такожReuters дізнався про розбіжності в США через дії Путіна в Сирії

Відео дня

Видання нагадує, що в грудні минулого року американський президент в інтерв'ю CBS повідомив, що допускає відправку до Сирії спеціальних підрозділів. «Думаю, американський народ розуміє, що ми не збираємося влаштовувати вторгнення в Ірак або Сирію з батальйонами, які рухаються по пустелі», - сказав американський президент. При цьому, як відзначає WSJ, поки неясно, скільки з 250 чоловік будуть саме бійцями спецпідрозділів.

Читайте такожУ Обами заявили про збільшення російських військових поставок до СиріїЯк повідомляв УНІАН, адміністрація Обами має намір в кілька разів збільшити військовий контингент до Сирії з метою завдати удару по "Ісламській державі" і звільнити Ракку і Мосул.