REUTERS

Найбільш небезпечною для мореплавців через зростання активності піратів і застосовуване ними насильство визнано Гвінейську затоку. Про це йдеться в доповіді американської організації Oceans Beyond Piracy, який цитує Російська служба ВВС.

Читайте такожВчені відкрили три потенційно придатні для життя планети

Гвінейська затока Атлантичного океану омиває такі країни, як Гана, Того, Бенін, Нігерія та Камерун.

Відео дня

Згідно зі звітом, якщо раніше пірати переважно прагнули захопити нафтові танкери через їх вантаж, то з падінням цін на нафту вони переходять до викрадення людей заради викупу.

У той же час сомалійські пірати біля східного берега Африки вже не становлять такої загрози, як раніше, завдяки міжнародній операції військово-морських сил. У 2015 році сомалійські пірати не захопили жодного судна.

Як повідомляло Міжнародне морське бюро, з початку року біля берегів Західної Африки жертвами викрадень стали 44 мореплавця.

Також відзначається, що в цілому в світі активність піратства знижується: за перший квартал 2016 року було зареєстровано 37 випадків піратства та збройного пограбування, тоді як минулого року за той же період сталося 54 подібних інциденти.

Кожні два з трьох захоплень суден у світі припадають тепер на піратів з Нігерії та Кот-Д'івуару, наголошується в доповіді Міжнародного морського бюро.