REUTERS

"Ми стоїмо перед переломним моментом", - заявив він у інтерв'ю виданням німецької медіакомпанії Funke Mediengruppe, передає українська редакція "Німецької хвилі". Жан-Клод Юнкер додав, що "угода з Туреччиною показує свою дію, і кількість мігрантів суттєво скорочується". За його словами, за перші три тижні дії угоди кількість шукачів притулку, які прибувають до Євросоюзу, зменшилася на 80%.

Читайте такожЄврокомісія запропонує скасувати візи для громадян Туреччини - ВВС

Втім, вважає Жан-Клод Юнкер, повноцінний "відбій тривоги" може відбутися лише тоді, коли число нових мігрантів буде стабільно низьким. Він переконаний, що завдяки угоді з Анкарою, Брюссель отримав простір для маневрів та мусить винести з кризи уроки, а також розробити справедливу та ефективну систему прийняття мігрантів.

Відео дня

Очільник Єврокомісії розкритикував зведення парканів на кордоні Греції та Македонії. "Паркани стримують мігрантів від подальшого просування, проте жоден паркан і жоден мур не є настільки високим, щоб відлякати людей від потрапляння в Європу, коли вони тікають від війни та насильства у своїх країнах".