Римский / соцсети

Про це повідомляє в суботу "Радіо Ватикану".

Російські засоби масової інформації поширили новину про те, що 4 травня під час загальної аудієнції у Ватикані депутат Держдуми Росії від комуністичної партії Павло Дорохін, вітаючи Папу Франциска, вручив йому "георгіївську стрічку".

Читайте такожПапі Римському у Ватикані вручили премію Карла Великого

Відео дня

У зв'язку з цим директор Ватиканського прес-центру отець Федеріко Ломбарді пояснив, що Папа не міг знати, що таке "георгіївська стрічка", адже за межами колишнього Радянського Союзу вона невідома.

Подібні речі під час аудієнцій Папи трапляються досить часто, і заздалегідь передбачити наміри учасників практично неможливо, зазначили у Ватикані.

Раніше Депутат Держдуми від Комуністичної партії Павло Дорохін заявив російським ЗМІ, що привітав Папу Римського Франциска з наступаючим Днем Перемоги і подарував йому "георгіївську стрічку".

Як повідомляв УНІАН, у березні Комітет з питань законодавчого забезпечення роботи Верховної Ради підтримав проект закону про введення штрафу за використання в цілях пропаганди сепаратизму - символу російської агресії і пропаганди - так званої "георгіївської стрічки".