REUTERS

Про це пише Медуза з посиланням на джерело в редакції холдингу.

Як написала в Facebook кореспондент відділу політики РБК Єлизавета Антонова, співробітники відділу готові працювати «до першого знятого тексту».

Однак, шеф-редактор РБК Єлизавета Осетинська на своїй сторінці в Facebook назвала зобов'язання редакції погоджувати тексти з Молибогом "нісенітницею".

Відео дня

Читайте такожПутін знову "пожартував" про журналістів (відео)

Як повідомляв УНІАН, 13 травня "РБК" оголосив про звільнення головного редактора газети Максима Солюса, шеф-редактора Єлизавети Осетинської та заступника шеф-редактора Романа Баданина.

У середу, 11 травня, видання оприлюднило матеріал "Навпроти "палацу Путіна" під Геленджиком почнуть розводити устриць", який, за словами джерела Reuters в РБК, став "останньою краплею". У статті йшлося про те, що російське господарське товариство "Південна цитадель" отримало тисячу гектарів акваторії біля мису Ідокопас під Геленджиком для вирощування устриць і мідій.

"Це спровокувало гнів Кремля, який звернувся до акціонерів", - додав співрозмовник видання, який побажав залишитися анонімним.

Читайте такожПутін вважає "інформаційні атаки" на себе і своє оточення реакцією на зміцнення Росії

При цьому прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявляє, що звільнення редакторів не пов'язане з політикою або політичним тиском.

Пізніше виданню Snob стало відомо, що з "РБК" йдуть ще 14 журналістів. За даними джерела Znak.com виконувати обов'язки шеф-редактора буде Ірина Малкова, яка зараз працює заступником головного редактора за напрямом "Бізнес".