REUTERS

Мінекономрозвитку РФ готує пропозиції щодо підвищення пенсійного віку до 63 або 65 років для обох статей, повідомляє Прайм з посиланням на доповідь голови російського МЕР Олексія Улюкаєва.

"Як випливає з тексту доповіді, міністерство вважає підвищення пенсійного віку необхідним заходом "не стільки з точки зору збалансованості пенсійної системи, скільки для продовження періоду продуктивного життя майбутніх пенсіонерів та зниження дефіциту трудових ресурсів на ринку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в російському відомстві переконані, що відчутного внеску до підвищення потенційного зростання економіки країни можна досягти лише за умови зниження природного рівня безробіття до 4-4,5%. На даний час Мінекономрозвитку очікує рівень безробіття за підсумками року на рівні 5,8%.

Відео дня

Також міністерство вважає за необхідне вдосконалювати механізми трудової міграції та проводити більш активну політику в області зайнятості.

Читайте такожУ РФ почнуть підвищувати податки і пенсійний вік після виборів 2018 року - ЗМІ

"За даними Мінекономрозвитку, в результаті демографічних хвиль Росія протягом найближчих років втрачатиме по 200-300 тисяч економічно активного населення щорічно. Дана тенденція переломиться тільки в середині двадцятих років", - резюмує видання.