REUTERS

Найбільше від акцій протесту і блокування нафтопереробних заводів постраждав північний захід країни, де поставки палива майже припинилися, повідомляє Русская служба ВВС з посиланням на Франс Пресс. Водії змушені їздити від заправки до заправки в пошуках бензину.

У містах Нанті, Ренні і Бресті водіям доводиться чекати близько години, щоб заправитися, передає агентство. При цьому через черги на дорогах утворюються пробки.

Страйки у Франції регулярно спалахують в останні кілька місяців через реформи, що проводяться урядом соціалістів.

Відео дня

В останні дні акції протесту пов'язані з реформою ринку праці, яка позбавить працівників ряду соціальних гарантій і частини доходів.

Уряд наполягає на реформі, так як вона повинна оживити економіку країни і її ринок праці. Франція потерпає від високого рівня безробіття.

Президент Франсуа Олланд не готовий відмовитися від реформи навіть на тлі падіння свого рейтингу і акцій протесту в країні.

Паливну кризу посилюють деякі водії, які скуповують бензин про запас. За словами міністра фінансів Франції Мішеля Сапена, "розмови про відсутність породжують власне нестачу".

Читайте такожАналітики дослідили деградацію економіки Росії за 16 років правління Путіна (графіки)

У понеділок, за інформацією Франс Пресс, в країні через страйк не працювали шість з восьми нафтопереробних заводи.

За даними уряду, 1,5 тисячі з 12 тисяч автозаправних станцій країни залишилися без палива ще у вихідні. Нових даних поки немає.

Нафтова компанія Total повідомила, що в 509 з її 2,2 тис. заправок або вже немає палива, або є перебої з його постачанням. Кількість таких заправок в останні дні стрімко зростає.