REUTERS

Страйк на атомних електростанціях має стати частиною хвилі протестів та страйків проти намірів уряду реформувати трудове законодавство, передає Deutsche Welle.

Розпочинається він 1 червня о 21 годині за місцевим часом, повідомляє агенція Reuters. Утім, схоже, що аварійних відключень електроенергії не відбудеться, адже мінімальний обсяг електроенергії станції все-таки генеруватимуть. Принаймні, це передбачає одне з правил діяльності профспілок. Водночас перед країною може постати потреба більше імпортувати струму через проведення страйку.

Читайте такожУ Франції палять шини: Олланд має намір не здаватися у боротьбі з масовими протестами профспілок

Відео дня

Працівники всіх 19 французьких АЕС вже страйкували. У ніч на 26 травня на 12 з них було зменшено генерацію електроенергії.

Страйкують також і працівники французької залізниці SNCF. З кожних десяти швидкісних потягів TGV на колії виїхали шість. Серед міжміських потягів таких була лише третина, а з регіональних - половина. За даними представників SNCF, страйк не зачепив потяги Eurostar, що сполучають Францію з Великобританією.

Нагадаємо, під час хвилі протестів проти реформи трудового законодавства у Франції, які тривають вже більше тижня, відбувалися численні зіткнення демонстрантів із поліцією.