twitter.com/HPPlayLDN

Роулінг заявила, що їй було дуже важко боротися з упередженням про те, що героїню обов'язково повинна грати біла жінка, передає Російська служба Бі-Бі-Сі. Думезвені "була кращою актрисою для цієї ролі", - підкреслила письменниця.

Роулінг також сказала, що не очікувала такого бурхливого обговорення в соціальних мережах.

"Але що я можу сказати? Такий наш світ", - зазначила письменниця в інтерв'ю Observer і підкреслила, що вона вирішила не брати близько до серця обговорення в інтернеті.

Відео дня

Читайте такожОголошена дата виходу восьмої книги про Гаррі Поттера

Замість цього Роулінг, за її словами, вирішила "чітко позначити, що Герміона може бути темношкірою жінкою". Вона додала, що підтримує цей вибір і благословляє його".

Попередні покази вистави за п'єсою "Гаррі Поттер і прокляте дитя" почнуться у вівторок.

Як повідомили продюсери постановки, дія розгортається через 19 років після подій книги "Гаррі Поттер і Дари смерті". В цей час Поттер працює в Міністерстві магії і виховує трьох дітей шкільного віку.

Читайте такожПомер актор, який зіграв легендарного професора Снейпа в "Гаррі Поттері"

Змужнілого Гаррі у виставі зіграє 36-річний актор Джеймі Паркер, а Рона Візлі - 34-річний Пол Торнлі.

П'єса "Гаррі Поттер і прокляте дитя" написана Джоан Роулінг спільно з драматургом Джеком Торном і режисером-постановником Джоном Тіффані.

Вперше про п'єсу було оголошено в грудні 2013 року, після того як письменниця повідомила, що отримала "неміряну кількість прохань про перетворення історії про Гаррі Поттера в театральну постановку".