yvision.kz

Як повідомляє Бі-бі-сі, за даними МВС Казахстану, серед загиблих - 11 ймовірних злочинців, троє військових, продавець магазину зброї та відвідувач ще одного магазину зброї, а також співробітник охоронного агентства. Поранення дістали 22 людини.

Читайте такожУ Казахстані заявили про спробу держперевороту, назвали організатора

Відповідальність за напад узяло на себе угруповання "Армія визволення Казахстану", повідомляє Радіо Свобода. Підтвердження цієї інформації з інших джерел поки що не надходило.

Відео дня

5 червня вдень група невідомих, яких влада вважає релігійними радикалами, напала на магазин зброї "Паллада". Там злочинці викрали 17 одиниць вогнепальної зброї (три нарізних і 14 гладкоствольних рушниць), три газових пістолети, патрони і ножі. Нападники вбили продавця магазину і одного зі співробітників приватного охоронного агентства, які прибули за викликом. Коли на місце події прибув наряд поліції, підозрювані поранили трьох поліцейських і захопили патрульну машину. Після цього вони розділилися на дві групи, повідомили у МВС.

Шість чоловік на викраденій патрульній машині вирушили до іншого збройового магазину під назвою "Пантера". У цьому магазині злочинці поранили одного з відвідувачів, вбили іншого і вступили в перестрілку з поліцейськими, які прибули на місце події.

Друга група захопила маршрутний автобус. На ньому вона попрямувала до військової частини і протаранила ворота. Проникнувши на територію частини, зловмисники влаштували перестрілку з військовими.

В Актобе діє режим контртерористичної операції. Жителів міста просять не виходити на вулицю. У місті не працюють великі магазини, не ходить громадський транспорт.

У МВС Казахстану заявили, що особи всіх ймовірних злочинців встановлені, проте їхні прізвища не називаються.