Фото УНИАН

Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, про це заявив її адвокат Іван Павлов.

За його словами, Шарину звинувачують за статтею 282 КК РФ ("збудження ненависті або ворожнечі") і двома епізодами статті 160 КК РФ (привласнення або розтрата").

Попереднє слідство у справі завершено, на наступному тижні сторона захисту почне вивчати справу, додав адвокат.

Відео дня

Читайте такожВлада Москви заявила, що не має "апокаліптичних" планів закривати Бібліотеку української літератури

Шаріна перебуває під домашнім арештом з 30 жовтня минулого року. Павлов заявив, що за вісім місяців слідство так і не сформулював, які саме дії директора бібліотеки повинні бути визнані злочинними.

В кінці жовтня 2015 року в Бібліотеці української літератури були проведені обшуки, після чого Шарину затримали і висунули звинувачення за 282 статтею.

СК повідомляв, що в бібліотеці була виявлена друкарська продукція, що містить "заклики до антиросійської і антиросійської пропаганди". Зокрема, слідчі вважають, що Шаріна поширювала серед читачів заборонені в Росії книги Дмитра Корчинського, який, як заявляють в СК, у 1990-х роках воював у Чечні на стороні бойовиків.

Звинувачення за статтею 160 були висунуті на початку квітня цього року. За версією слідства, п'ять років тому - коли проти Шаріної також було відкрито справу за 282-ю статтею - вона витрачала на свій захист кошти, призначені для виплати зарплати юристам бібліотеки.

Справу припинили через два роки - у 2013-му році. За словами адвоката Павлова, тоді з Шаріної зняли всі звинувачення і принесли їй вибачення.

Як повідомляв УНІАН, один із засновників бібліотеки Юрій Кононенко раніше розповів, що в 2007 відбувся перший розгром бібліотеки, після чого він виїхав в Україну.

Заступник голови громадської організації "Українці Москви" Валерій Семененко розповів, що Шарину призначили керівником "з метою очистити Бібліотеку української літератури від так званої бандерівської зарази". "Вона завзято взялася за це очищення, а тепер сама під жорна потрапила", - стверджує Семененко.