REUTERS

Обама сказав, що в ході кампанії він бачить своїм завданням необхідність нагадати виборцям, що бути президентом США - це серйозна робота, а не реаліті-шоу, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Таким чином він явно натякнув на телевізійну кар'єру Дональда Трампа, який забезпечив собі шанс стати кандидатом в президенти від Республіканської партії. Як сказав Обама в інтерв'ю телеканалу Ен-бі-сі, Трамп на посаді президента принесе шкоду всій країні.

У цьому ж інтерв'ю Обама вперше прокоментував результати внутрішньопартійних виборів демократів. За день до цього Хілларі Клінтон закріпила свою перемогу над сенатором від штату Вермонт Берні Сандерсом.

Відео дня

Читайте такожПісля "супервівторка" Обама привітав Клінтон і призначив зустріч Сандерсу

"Я сподіваюся, що протягом найближчих тижнів у нас вийде зібратися разом, - сказав Обама. - Під час праймеріз часто буває, що люди стають дуже чутливими", - додав президент.

Обама висловив надію на те, що Сандерс найближчим часом визнає поразку, що дозволить відновити єдність в рядах Демократичної партії.

8 червня стало відомо, що Клінтон набрала достатню кількість голосів делегатів партійного з'їзду, щоб стати першою в історії жінкою, номінованої великою партією на пост президента США.

Її основний суперник Берні Сандерс відмовився визнати поразку, пославшись на те, що фінальні праймеріз демократів у Вашингтоні (округ Колумбія) пройдуть тільки на наступному тижні.

58-е президентські вибори в США пройдуть 8 листопада 2016 року.