REUTERS

Втім, це вже третє в цьому році святкування королівського ювілею, пише DT.ua.

Оскільки Єлизавета II насправді народилася 21 квітня, то спочатку вона відзначила свій день народження, так би мовити, в колі сім'ї. Пізніше, 12-15 травня – у королівському Віндзорському замку з цієї нагоди давали публічні концерти.

Читайте такожКоролева Британії Єлизавета повернулася з відпустки до Лондона на електричці

Тепер же британці віддають данину традиції, за якою королівський день народження відзначають в сонячні дні або дні, коли на "туманному Альбіоні" найменш вірогідний дощ. Починаючи з 1974 року "день народження королеви" відзначають в один із днів у проміжку між 11 і 17 червня.

Перший день святкування пройде у вузькому колі й обмежиться урочистим молебнем у соборі Святого Павла в Лондоні. Британці зможуть побачити це лише по телевізору.

Крім того, 10 червня – це день народження Принца Філіпа, герцога Единбурзького, який вважається чоловіком королеви. Йому сьогодні виповнюється 95 років.

REUTERS

У шлюбі королівське подружжя майже 70 років, у них четверо дітей - принци Чарльз, Едвард, Ендрю і принцеса Анна. У другий день святкування, в суботу, 11 червня, на парадному плацу Королівської кінної гвардії, пройде традиційний огляд гвардійців.

Читайте такожЯк Британія відзначає ювілей королеви Єлизавети II (фоторепортаж)

Після параду королева на кареті проїде церемоніальною вулицею Мелл до свого Букінгемського палацу, і з балкона, разом із членами родини, подивиться показові виступи британської військової авіації.

REUTERS

У неділю, на церемоніальній вулиці Мелл Єлизавета II влаштує пікнік для 10 тисяч осіб з понад 600 благодійних організацій, які вона курує.