openrussia.org

Сторона обвинувачення просила засудити Петрина до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, захист наполягав на виправдувальному вироку.

Справу марковано грифом "секретно", тому засідання суду проходило в закритому режимі. Адвокат засудженого Іван Павлов повідомив журналістам, що захист має намір оскаржити вирок, передає Російська служба ВВС.

Читайте такожВ УПЦ заявляють, що "у ВЗЦЗ ніколи не працював співробітник на ім'я Петрін Євген з РФ, і тим більше з ФСБ"

Відео дня

"Захист зв'язали по руках і ногах, не ознайомили з секретним законодавством, в порушення якого обвинувачувався наш клієнт", - зазначив Павлов.

Петрин був затриманий 5 червня 2014 року. За версією слідства, будучи співробітником Московського патріархату, він працював в київському відділенні, де вступив в контакт з агентами розвідки США.

У лютому минулого року РПЦ випустила заяву, де підкреслювалося, що Петрин не був священнослужителем.

Брат засудженого Олексій Петрин розповідав bbcrussian.com, що раніше Євген працював у ФСБ, але у 2013 році пішов з органів і почав працювати в Московській патріархії.

За словами Олексія Петрина, на новій посаді Євгену вдалося виявити "іноземних агентів", які нібито планували домогтися "розколу Російської та Української православних церков", відзначає видання.